b

24.9.04

Futurama

Je asi přirozené, že tady v Geeklandii věříme, že umělá intelligence (AI) se stane v nedaleké budoucnosti realitou.Věříme ale také, že první ukázkou AI bude brzy Google... Nojo, řekne si čtenář, to je prázdná předpověď. To už by také mohla Geeklandie předpovědět, že Sony přejde z Atrac3 na mp3 nebo že idnes.cz bude mít přehlednější design. Ale protože k product managementu nás asi Sony nepustí, pojďme si na chvíli představit jak bude Google vypadat za pět let.

  1. Aplikace. Z každého terminálu na světě můžeme číst poštu (Gmail), blogovat, pracovat s dokumenty (Goffice???), sdílet hudbu, fotografie a filmy.
  2. Hard disk. Každý uživatel má k dispozici TB (1024xGB) diskového prostoru.
  3. HW. V bodě 1. jsme použili terminál záměrně. Vše co má obrazovku a klávesnici může používat Google. Stačí nainstalovat Google browser.
  4. OS. Jaký operační systém? Ten na počítači nemáme. Vše přece běží na centrálním počítači Google.
A tak všechny naše myšlenky, konverzace, novinové zprávy, wiki a blogy budou k dispozici v jednom místě. A nad tím vším bude vytvářena sémantická mapa podobná té jakou si náš mozek vytváří o okolním světě. A už to nám v Geeklandii hodně připomíná umělou inteligenci...

PS. Pokud si někdo z čtenářů chce vyzkoušet Gmail stačí si napsat o pozvánku na roman tečka stanek zavináč gmail tečka com.

PPS. Bude mít za pět let idnes.cz přehlednější design? Tak to tedy ani v Geeklandii nevíme.



PPS. Zdá se že Google přestal poskytovat pozvánky do Gmailu a tak už bohužel ani v Geeklandii nemáme žádné k dispozici.

2 Comments:

Blogger AgiBlok said...

Že by se opakovala bitva z druhé poloviny devadesátých let? Microsoft tehdy se svou kanceláří a internet explorerem zvítězil. Nyní vstává z popela poražený a přeprogramovaný - to není hezké slovo:( Netscape v podobě Mozzila projektu. Že by Google do toho šel? Jeho centrální počítač je připraven. Jen ta kancelář chybí do mozaiky ovládnutí světa:)

2:52 odp.  
Blogger Unknown said...

Vous avez un blog très agréable et je l'aime, je vais placer un lien de retour à lui dans un de mon blogs qui égale votre contenu. Il peut prendre quelques jours mais je ferai besure pour poster un nouveau commentaire avec le lien arrière.

Merci pour est un bon blogger.

10:42 dop.  

Okomentovat

<< Home