b

25.10.04

Palm Tréo 650 vs. Plaxo

PalmOne dnes ohlásil nový produkt - Tréo 650. Vypadá sice velmi podařeně, přesto ale v Geeklandii nebudeme pospíchat s přechodem na tento model. Nad budoucností operačního systému Palm podle nás visí stále větší a větší otazník.

A tak se spíše zajímáme o to, jak se stát nezávislým na klientském operačním systému. Náš cíl je postupně přejít na „stateless client" model. Chceme mít všechny data (e-mail, kalendář, kontakty, úkoly, fotky, hudbu) na serveru a přistupovat na ně pomocí WiFi, GPRS nebo EDGE. Klientem pak může být jakékoliv zařízení, které ovládá http/html/WAP.

Do tohoto modelu nám kromě Gmailu velmi dobře zapadá nová verze programu Plaxo. Používáme Plaxo na správu svých kontaktů již delší dobu, ale až tato verze přinesla možnost přístupu na naše kontakty a kalendář jak z prohlížeče: Plaxo Online tak i z mobilního telefonu: Plaxo Mobile. A tak vynecháme nové Tréo a zůstaneme u našeho starého dobrého Sony Ericsson T630.

2 Comments:

Blogger PavelS said...

Podporuje Plaxo synchronizaci pres SyncML? Pokud ano, tak je to velmi zajimava sluzba. Trochu mi schazi podpora jinych offline klientu nez MS Outlook.

10:53 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Plaxo me celkem zaujalo.
Jen jsem cetl na par blozich, ze obtezuje uzivatele nevyzadanymi maily.
Jake vy s tim mate prosim zkusenosti? Je vse ok? Nechci, aby lidem v mych kontaktech chodili nejake obtezuji maily od Plaxa...

P24L <-> centrum.cz

11:29 dop.  

Okomentovat

<< Home