b

6.2.05

Bill versus Sunbird

Zpráva o tom, že William Henry Gates III. opět navštívil Prahu, se objevila na titulní stránce většiny českých novin. My vám z Geeklandie přinášíme jinou zprávu, která je neméně důležitá a která v hluku premierských a prezidentských setkání zanikla: Mozilla.org uvolnila jednu z prvních verzí kalendářové aplikace Sunbird.

Je jasné, že návštěva Billa Gatese a aktivity Mozilly spolu úzce souvisí! Bill přijel přesvědčit evropské úředníky, aby nepřecházeli na Open Source Software. Mozilla.org dělá vše proto, aby se tak stalo. A sdílená kalendářová aplikace je snem každého byrokrata, bez ní nemůže být žádný kancelářský softwarový "balík" úspěšný.

Sunbird zatím existuje pouze ve verzi 0.2, ale jak je vidět na úspěchu projektů Thunderbird a Firefox, máme se na co těšit. A tak bude muset Bill Gates trávit s evropskými politiky podstatně víc času. Česká media budou mít zase o čem psát...

4 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Diky, dobra souvislost, tohle mi uslo...

Jestli se z toho vyklube rozumna nahrada za Outlook, mile rad prejdu. Mam jenom par skromnych pozadavku - jeden program na postu, kalendar, kontakty a ukoly, ktery se umi synchronizovat s Ericssonem a v nejake rozumne podobe i iPodem.

Pavel

1:05 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Já mám svůj Evolution, a asi bych v tuto chvíli neměnil...

6:51 odp.  
Blogger 300zatacek said...

Neco malo o Sunbirdu...
boruvek

10:16 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Sunbird je zcela jiste zajimavy projekt, ale nemyslim, ze bude v brzke dobe mozne ho pouzivat v komercnim prostredi, kde proste vladne Outlook.

Myslim, ze dalsi cesta Sunbirdu vede pres podporu/integraci Outlooku. Pokud se to podari, tak to kuriozne Outlooku hodne ublizi.

-D

10:17 dop.  

Okomentovat

<< Home