b

31.10.04

Time machine

Uprostřed předvolební vřavy, kdy celý svět napjatě čeká na výsledky voleb, málem zanikla důležitá zpráva: konečně se vědcům podařilo sestrojit stroj času. Výsledek bádání mnoha generací je na světě! Zatím pochopitelně pouze ve zkušebním provozu a na tajném místě. My ale toto tajné místo našim čtenářům v zájmu vědy prozradíme: jde o Národní technické muzeum.

Čas se v NTM zastavil někdy okolo konce roku 1989. A tak se zde děti odchované u McDonald’s dozvědí, že „Lidice je jedna z prvních lodí naší znárodněné námořní plavby“. Sud Aviation Caravelle je představen jako moderní letoun ve službách více než 30 leteckých společností. Díky stroji času zde chybí zmínka o tom, že poslední známá Caravelle spadla 28. srpna 2004 v Gisenyi, Rwanda. A pokud se tedy chcete vrátit o patnáct let zpět a projít si expozice prodchnuté hlubokou láskou k výsledkům československé a sovětské vědy, doporučujeme návštěvu NTM.

PS. Velmi zajímavá je zejména prezentace mimořádného výkonu československých a východoněmeckých vědců, kterým se pomocí televizního signálu podařilo přenést přesný čas z Prahy až do Rostocku! Šlo zřejmě o první krok na cestě ke stroji času...

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

:-))

8:34 odp.  
Blogger Unknown said...

Vous avez un blog très agréable et je l'aime, je vais placer un lien de retour à lui dans un de mon blogs qui égale votre contenu. Il peut prendre quelques jours mais je ferai besure pour poster un nouveau commentaire avec le lien arrière.

Merci pour est un bon blogger.

10:41 dop.  

Okomentovat

<< Home