b

29.5.05

Proč si "asi" nekoupím Sony Ericsson K750

Posledních šest let si kupuji telefony Sony Ericsson (SE). Začal jsem tehdy ještě u značky Ericsson a jen čekám, kdy se firma bude jmenovat pouze Sony (jde tak trochu o Rodinná pouta 2). Moje loajalita má ale logický základ. Investoval jsem do nabíječek, stolních adapterů, datových kabelů, handsfree a podobně a díky jednotnému konektoru byl přechod na nový model vždy poměrně bezbolestný.

Nyní ale příchází SE s novinkou K750 a ta používá nový systémový konektor Fast Port. Nijak jim to nezazlívám, nároky na datové přenosy mezi mobilem a příslušenstvím se v poslední době dramaticky zvýšily. Zdálo by se ale, že v dnešní době je konektor v ceně několika korun nejméně důležitý rys mobilního telefonu. Nicměně přechod z K700 na K750 znamená kompletní výměnu příslušenství, stejně jako při přechodu na Motorolu, Nokiu nebo Samsung. A tak možná tady moje loajalita k SE končí a začíná nový vztah. Tedy minimálně do doby než zase dojde k výměně konektorů...

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Myslim, ze toto resi technologie zvana Bluetooth ;-) pouzivam BT od dob me SE R520 a stridam ruzne znacky telefonu, ale vzdy s BT a nemam problem s konektory. Jedinou vyjimkou je napajeni, ale napajecu uz mam nekolik od vsech znacek tak to nevadi ;-) Je potrba kupovat telefony kam uz neni nutne doplnovat zadne prislusenstvi a pro ty co volaji v aute jednoznacne pouzit BT a napajeci kocovky jenom menit... drzak telefonu se stejne kupuje pokazyd novy protoze se poskodi slunecem atd a pak teleofny jsou ruzne velke a pokud nekdo neche mit poradnou bambuli na prcka tak si drzak za par stovek koupi.

8:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Hmmm, jeste stesti ze jsme vsichni zustali u RS232 ;-)

10:03 odp.  

Okomentovat

<< Home