b

3.3.05

Fine print

Každou chvíli se na webu objeví nová globální služba, která využívá možností broadbandu: Flickr, Gmail, Plaxo, LindedIn, iTunes a další. Novinkou v této oblasti je Box.net, což je virtuální obdoba 1 GB paměťové karty. Můžete si zde uložit svá data a přistupovat na ně z jakéhokoliv počítače na síti.

So far so good. Pojďme se ale podívat na smlouvu, kterou se musíme při používání této služby řídit. Protože tyto smlouvy bývají velmi dlouhé a jsou vytištěny malým fontem, říká se jim "Fine print" a většina uživatelů je ani nečte. U Box.net na nás ale čeká nepříjemné překvapení:

Box.net is in no way liable for loss of customer data. Under no circumstances will Box.net be held accountable for any loss of customer data. By becoming a Box.net user you, the customer, acknowledge that you forfeit the right to hold Box.net accountable for any and all technical errors, including loss of user files (customer data).

Nevím jak vy, já bych si na Box.net nic nedal. Představa, že někomu platím a současně se vzdám práv na odškodnění, když přijdu o svá data, je pro mě nepřijatelná.

7 Comments:

Anonymous Anonymní said...

A cetl jsi licencni ujednani ke gmailu? Nebo k software, ktery vyvijite? Mozna tam budou stejny klauzulky :-)

6:35 odp.  
Blogger AgiBlok said...

Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

1:14 odp.  
Blogger AgiBlok said...

Microsoft, který koupil Gaint anti-spyware, má v EULA tohoto softu následující klauzuli:

LIMITATION ON AND EXCLUSION OF DAMAGES. Microsoft’s liability under this agreement is limited. You can recover from Microsoft and its suppliers your direct damages up to U.S. $5.00. You cannot recover any consequential damages, lost profits, special, indirect or incidental damages from Microsoft and its suppliers. This limitation applies to:

anything related to the software, services, content (including code) on third party Internet sites, or third party programs, and

claims for breach of contract, breach of warranty, guarantee or condition, strict liability, negligence, or other tort to the extent permitted by applicable law.

It also applies even if Microsoft knew or should have known about the possibility of the damages.

1:16 odp.  
Anonymous Anonymní said...

A Vas dodavatel USB Flash disku, pametovych karet, harddisku nebo operacniho systemu Vam nejake odskodneni da?

Jestli ano, tak bych byl vdecny za kontakt...

1:42 odp.  
Blogger Roman Stanek said...

Já vidím velký rozdíl mezi USB Flash Diskem a službou, za kterou každý měsíc platím (managed service). Asi tak jako mám jiné očekávání od banky a jiné od pokladničky doma. Ale uznávám, že to není jen problém Box.net...

9:22 odp.  
Anonymous Anonymní said...

No a co treba Apple.....
When we disclose your information
Apple takes your privacy very seriously. Be assured that Apple does not sell or rent your contact information to other marketers...babla dalsi radka .. There are also times when it may be advantageous for Apple to make certain personal information about you available to companies that Apple has a strategic relationship with (a kolik jich je a bude!!!!) or that perform work for Apple to provide products and services to you on our behalf (a kolik jich je a pribude!!!)Jobs@all = 600 000 subscribers, 62% market share in online-music. Let me "guess" your favorite songs?! MM

11:16 odp.  
Blogger dusoft said...

A co treba: Ina strata - strat Vasich dat - zmluv, diel, prac, dokumentov? Co ked sa znenazdajky objavia u vasej konkurencie vase nacitlivejsie udaje? Na svojom USb ste si aspon isti, kym ho neukradnu, ale takto?

10:59 odp.  

Okomentovat

<< Home